Staffordshire University

Είναι το “Connected University”, όπως λένε οι ίδιοι. Το Πανεπιστήμιο που ενώνει τις ανάγκες των σπουδαστών με τις επιχειρήσεις και την κοινωνία. Το Staffordshire University αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας, έχοντας διακριθεί ανάμεσα στα 20 κορυφαία Πανεπιστήμια για την ποιότητα διδασκαλίας (The Sunday Times 2020), καθώς και ένα δραστήριο πυρήνα ερευνών, που το φέρνει στην πρώτη γραμμή της νέας ακαδημαϊκής γνώσης. Με σύγχρονα ακαδημαϊκά προγράμματα και οδηγούς σπουδών που ανανεώνονται διαρκώς, αλλά και με μια νέα αντίληψη στην εκπαίδευση, που την κρατάει σε άμεση επαφή με την αγορά εργασίας, το Staffordshire University είναι ένα καθιερωμένο, αλλά και σύγχρονο πανεπιστήμιο, που διαμορφώνει ενεργά το αύριο.

Η πανεπιστημιούπολη στο Stoke-on-Trent είναι το νευραλγικό κέντρο του Πανεπιστημίου.  Επίσης, προσφέρει εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης υγειονομικής περίθαλψης στο εξειδικευμένο Κέντρο Καινοτομίας Υγείας στο Stafford και εξειδικευμένα πτυχία ψηφιακών τεχνολογιών στο Ψηφιακό Ινστιτούτο του Λονδίνου. Το παγκόσμιο δίκτυο του Πανεπιστημίου αποτελείται από περισσότερους από 15.000 μαθητές, που σπουδάζουν από διάφορα μέρη του κόσμου.

Ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο για ψηφιακές τεχνολογίες, που συνεχίζει να χτίζει στηριζόμενο στην κληρονομιά του και στην ισχυρή φήμη του για μαθήματα πάνω στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τους υπολογιστές.

Το Πανεπιστήμιο έχει αξιολογηθεί ως “ΧΡΥΣΟ” στο Πλαίσιο Διδασκαλίας Αριστείας, το οποίο αναγνωρίζει άριστα πρότυπα μάθησης και διδασκαλίας και το 78% της έρευνάς του είναι παγκόσμιας ηγετικής ή/και διεθνούς σημασίας (Research Excellence Framework 2014). Το διεπιστημονικό του δίκτυο ερευνητικών κέντρων οδηγεί στη δημοσίευση εκατοντάδων ακαδημαϊκών άρθρων κάθε χρόνο.