Η παιδεία αναμφισβήτητα αποτελεί κοινωνικό, πολιτιστικό και επιστημονικό αγαθό και κάθε πολίτης δικαιούται να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν. Η απρόσκοπτη παροχή της στους νέους αλλά και σε κάθε ηλικίας πολίτες συμβάλλει δραστικά στην προώθηση της γνώσης, στη διασφάλιση και

DSC_0009_399x600ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς αλλά και στην ανάπτυξη της οικονομίας των εθνών.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Τρίπολης Mατίνα Παράσχου-Σμυρνιώτη αναγνωρίζοντας  πλήρως τις ανάγκες πιστοποίησης κάθε ενδιαφερόμενου, με προσήλωση στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και ευέλικτων λύσεων πάντα με την πρωτοπόρο στη γνώση και την εκπαίδευση σε συνεργασία με τη UNICERT και ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Πανεπιστημίου FREDERICK της Κύπρου στην Ελλάδα διοργάνωσε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου Open Day στο Ξενοδοχείο «Μainalon Resort» στην Πλατεία Άρεως προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για τα μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο κ. Κλέαρχος  Χαραλάμπους (Διευθυντής Τμήματος International Students Πανεπιστημίου Frederick) και ο κ. Δερπάνης Δημήτριος (Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πρόεδρος Unicert, Καθηγητής Πανεπιστημίου Frederick) και παρουσίασαν  τα νέα προγράμματα του Πανεπιστημίου.

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενέστερα για το σύνολο των υπηρεσιών της εταιρίας και ιδιαίτερα για τις επιλογές σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, δια ζώσης και εξ αποστάσεως που προσφέρει το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου.

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιοαναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.  που λειτουργεί στην Κυπριακή Δημοκρατία, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρχισε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2007 μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας και μετά από την επιτυχημένη, πολύχρονη πορεία του Frederick Institute of Technology στην εκπαίδευση και στην έρευνα. Τον Ιανουάριο του 2012, το Πανεπιστήμιο πήρε την τελική άδεια λειτουργίας του μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. είναι ο αρμόδιος Οργανισμός για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών της αλλοδαπής Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης και τη παροχή πληροφοριών σχετικά με σπουδές Aνώτατης Eκπαίδευσης στην αλλοδαπή και στην ημεδαπή.

Αποστολή του Πανεπιστημίου Frederick είναι η παροχή ευκαιριών μάθησης μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας,των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και η γενικότερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Η εκπαίδευση που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Frederick είναι υψηλού ποιοτικού επιπέδου και οδηγεί σε αναγνωρισμένα προσόντα, που εξασφαλίζουν στους αποφοίτους του επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία, κινητικότητα και ανταγωνιστικότητα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Στο Πανεπιστήμιο Frederick καλλιεργείται, μεταδίδεται και εφαρμόζεται η διεπιστημονική ανταλλαγή γνώσεων.

Η ιδιοκτήτρια του Εκπαιδευτικού Κέντρου Τρίπολης Ματίνα Παράσχου μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται από το Πανεπιστήμιο και στο Κέντρο Εκπαίδευσης ώστε να φέρουν κοντά στους πολίτες της Αρκαδίας τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, τα οποία ουσιαστικά απευθύνονται σε ανθρώπους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Το δελτίο Τύπου αναφέρει

Η Universal Certification Solutions – UNICERT είναι ένας σύγχρονος Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστοποιημένος από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. προωθεί και στηρίζει τα δια ζώσης και τα εξ’ αποστάσεως προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Frederick, αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π..

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο που λειτουργεί στην Κυπριακή Δημοκρατία, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρχισε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2007 μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας και μετά από την επιτυχημένη, πολύχρονη πορεία του Frederick Institute of Technology στην εκπαίδευση και στην έρευνα. Τον Ιανουάριο του 2012, το Πανεπιστήμιο πήρε την τελική άδεια λειτουργίας του μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Αποστολή του Πανεπιστημίου Frederick είναι η παροχή ευκαιριών μάθησης μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και η γενικότερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Η εκπαίδευση που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Frederick είναι υψηλού ποιοτικού επιπέδου και οδηγεί σε αναγνωρισμένα προσόντα, που εξασφαλίζουν στους αποφοίτους του επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία, κινητικότητα και ανταγωνιστικότητα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

To Πανεπιστήμιο Frederick πρωτοπόρο σε θέματα Μηχανικής, διαθέτει τη μεγαλύτερη Πολυτεχνική Σχολή στην Κύπρο στους κλασσικούς κλάδους της μηχανικής επιστήμης ( Ηλεκτρολόγου Μηχανικού-Μηχανολόγου Μηχανικού- Μηχανολόγου Μηχανικού Οχημάτων- Πολιτικού Μηχανικού- Αρχιτέκτονα Μηχανικού -Μηχανικού  Ηλεκτρονικών Υπολογιστών). Ειδικότερα σε θέματα Ενέργειας και Φυσικού Αερίου πρωτοστάτησε στο σχεδιασμό και προσφορά εξειδικευμένων προγραμμάτων σπουδών. Η Σχολή Νομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων προσφέρει μεταξύ άλλων, τα μόνα αξιολογημένα προγράμματα σπουδών στα Ναυτιλιακά καθώς και αξιολογημένο Πτυχίο Νομικής αλλά και Μάστερ στο Ναυτικό Δίκαιο. Στη Σχολή Επιστημών της Υγείας λειτουργεί το πρώτο Τμήμα Φαρμακευτικής στην Κύπρο, το οποίο προσφέρει το αντίστοιχο αξιολογημένο πρόγραμμα σπουδών, καθώς και τμήμα Νοσηλευτικής. Το Πανεπιστήμιο διαθέτει, επίσης την πιο γνωστή και καταξιωμένη   Σχολή Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών με 101 βραβεία και διακρίσειςσε διεθνείς και τοπικούς διαγωνισμούς. Η Σχολή Επιστημών της Αγωγής και Κοινωνικών Επιστημών  εκτός από τα Πτυχία Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης , Ψυχολογίας και Κοινωνικής Εργασίας, προσφέρει σύγχρονα και εξειδικευμένα μεταπτυχιακά προγράμματα αιχμής. Το Πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης, εξ’ αποστάσεως αξιολογημένα Μάστερ σε διάφορους τομείς. που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και προσφέρουν προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Έχει έδρα τη Λευκωσία, πρωτεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ συγκεκριμένες Σχολές και Τμήματα λειτουργούν και στο παράρτημα του Πανεπιστημίου στη Λεμεσό. Οι επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική. Επίσης αναμένεται να λειτουργήσει από τη νέα ακαδημαική χρονιά το πρώτο διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μάστερ στις Διεθνείς Σπουδές με το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Σήμερα στις 2/9 με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Οpen  Day  του Πανεπιστημίου FREDRICK  στο νομό της Αρκαδίας   με υπεύθυνο το Eκπαιδευτικό Kέντρο Τρίπολης της Κας. Ματίνας Παράσχου – Σμυρνιώτη. Η επιλογή του συγκεκριμένου εκπαιδευτηρίου έγινε με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και  αποτελεί πρότυπο για τη Ελλάδα  για τέτοιου είδους συνεργασίες στο χώρο των πιστοποιήσεων και των Πανεπιστημίων. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα επισφραγιστεί με κλήρωση  για μια πλήρη υποτροφία ενός έτους για οποιοδήποτε Προπτυχιακό – Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δια Ζώσης είτε Εξ Αποστάσεως του Πανεπιστημίου FREDERICK. Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Τρίπολης της Κας. Ματίνας Παράσχου είναι υπεύθυνο για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα προγράμματα του Πανεπιστημίου FREDERICK. Πληροφορίες δίνονται καθημερινά στο κέντρο, στη Δούνια 1 Τρίπολη και στο τηλ. 2710-238821 από τις 9:00π.μ. εως 2:00 μ.μ. και από τις 5:00μ.μ. εως τις 9:00μ.μ., καθώς και στο site

www.paraschou.gr

transparent